totonu_fanua
O lau paaga i le fausiaina o le laufanua lanumeamata!

Ole eseesega ole talosaga ile va ole Hydroxypropyl Methyl Cellulose (HPMC) ma le Hydroxyethyl Cellulose (HEC)

I le lalolagi o vailaʻau, o loʻo i ai le tele o mea faʻapipiʻi e iai uiga tutusa ae eseese i latou faʻaoga. O se tasi faʻataʻitaʻiga o le hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) ma le hydroxyethyl cellulose (HEC). O nei mea e lua o le cellulose o loʻo faʻaaogaina lautele i pisinisi eseese, ae o le malamalama i a latou mea uiga ese e taua tele i le filifilia o mea talafeagai mo se faʻaoga patino.

Hydroxypropyl methylcellulose, e masani ona taʻua o le HPMC, o se mea e gaosia mai le cellulose. E maua e ala i le togafitia o le cellulose masani i le propylene oxide ma le methyl chloride, ma le faʻaofiina o le hydroxypropyl ma le methyl vaega taʻitasi. O lenei suiga e faʻaleleia ai le soluble vai o le cellulose ma faʻaleleia lona tulaga atoa. I le isi itu, o le hydroxyethyl cellulose (HEC) o se mea e maua mai i le cellulose e maua mai i le tali atu o le cellulose masani ma le ethylene oxide. O le fa'aofiina o vaega o le hydroxyethyl e mafua ai le fa'ateleina o le solubility o le vai ma le mafiafia o mea.

O se tasi o eseesega tele i le va o HPMC ma HEC o latou nofoaga faʻaoga. O le HPMC o loʻo i ai le tele o faʻaoga i le fale faufale. E masani ona faʻaaogaina e avea o se mafiafia i oloa faʻavae sima e pei o faʻapipiʻi taʻavale, faʻafefiloi mago ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi. Ona o lona vai-taofia meatotino, HPMC faʻaleleia le faʻaogaina, pipii ma le tumau o nei mea faufale. E le gata i lea, o le HPMC o loʻo faʻaaogaina e fai ma sui e fai ata tifaga i paʻu ma vali, e maua ai le vai lelei ma le susulu.

Ole eseesega ole talosaga ile va ole Hydroxypropyl Methyl Cellulose (HPMC) ma le Hydroxyethyl Cellulose (HEC)

O le HEC, i le isi itu, e masani ona faʻaaogaina i le tausiga o le tagata lava ia ma mea teuteu. E faʻaaogaina e avea o se mafiafia, emulsifier ma faʻamautu i kulimi, lotions, shampoos ma isi mea matagofie. E fa'aleleia atili e le HEC le viscosity o nei fua fa'atatau, e maua ai le fa'aogaina lelei, fa'asalalauina ma le fa'atinoga atoa o oloa. O ona tomai e fai ata tifaga e avea ai foi ma mea e sili ona lelei i gels ma mousses, e maua ai le taofi umi e aunoa ma le pipii.

O le isi eseesega taua o le viscosity range o nei mea faʻapipiʻi. E masani ona maualuga le viscosity o le HPMC nai lo le HEC. Ole eseesega ole viscosity lea e sili atu ona talafeagai le HEC mo talosaga e mana'omia ai le maualalo ile fa'amalieina ole mafiafia. O le HEC e maua ai le faʻamautu lelei ma le faʻatonutonuina o le tafe i faʻaputuga vai, faʻamautinoa e oʻo lava i le tufatufaina atu o mea aoga. O le viscosity maualuga a le HPMC, i le isi itu, e talafeagai mo talosaga e manaʻomia ai le mafiafia feololo i le maualuga, e pei o mea faufale.

E le gata i lea, e eseese le HPMC ma le HEC i lo latou fetaui ma isi vailaʻau vailaʻau. O le HPMC e sili ona fetaui lelei ma le tele o mea fa'aopoopo ma le fa'apalepale lelei i salts ma surfactants, e fa'aogaina ai le tele o mea fa'aopoopo. O le HEC, e ui e masani ona fetaui ma le tele o mea e aofia ai, e ono iai ni fa'afitauli fetaui ma nisi masima, acids, ma surfactants. O le mea lea, pe a filifilia i le va o le HPMC ma le HEC, e taua le mafaufau i manaʻoga talafeagai o se faʻatulagaga faʻapitoa.

I se aotelega, o le HPMC ma le HEC, e pei o selulose derivatives, ei ai a latou meatotino tulaga ese ma talosaga. O le malamalama i le eseesega i le va o nei tuufaatasiga e taua tele i le filifilia o le tuufaatasiga talafeagai mo se talosaga patino. HPMC o loʻo faʻaaogaina lautele i le fale faufale e avea o se mafiafia ma faʻapipiʻi ata, ae o le HEC e masani ona faʻaaogaina i mea tau tausiga a le tagata lava ia e pei o se mafiafia ma faʻamautu. E ala i le iloiloina o manaʻoga viscosity ma le fetaui ma isi mea, o le cellulose derivative sili ona talafeagai e mafai ona filifilia, faʻamautinoa le lelei o le faʻatinoga ma manaʻoga iʻuga i le oloa mulimuli.
Faafetai mo lau galulue faatasi ma JINJI CHEMICCAL.


Taimi meli: Nov-14-2023