O lau paaga i le fausiaina o le laufanua lanumeamata!
Leave Your Message
Initaneti Inuiry
ewwv7iwhatsapp
6503fd04uw
O le a le matafaioi a le cellulose ether i totonu o fale faufale?

Tala Fou

Tala Fou Categories

O le a le matafaioi a le cellulose ether i totonu o fale faufale?

2024-06-27

Cellulose ether, e pei o le Hydroxypropyl Methyl Cellulose (HPMC) ma le Methyl Hydroxyethyl Cellulose (MHEC), o loʻo i ai se sao taua i le fale faufale. O nei mea e maua mai i le cellulose o loʻo faʻaaogaina lautele e fai ma faʻaopoopoga i mea fau fale eseese ona o latou uiga faʻapitoa ma mea lelei.

hpmc, mhec, cellulose.jpg

O le cellulose ether o se polymer masani e maua mai i le faʻamamaina o le cotton linter, o le vaega autu lea o pa puipui o laau. I totonu o le faufale, e masani ona faʻaaogaina e pei o mafiafia, faʻapipiʻi, vai faʻapipiʻi vai ma faʻaogaina o le rheology i oloa faʻavae sima e pei o mortars, plasters ma tile adhesives. O nei mea faʻaopoopo e faʻaleleia ai le faʻaogaina, faʻapipiʻi ma le tumau o mea fau fale, ma faʻaleleia atili ai le faʻatinoga ma le tumau o le fausaga mulimuli.

cellulose ile sima plaster.jpg

 

O se tasi o matafaioi autu o le cellulose ether i le fausiaina o lo latou gafatia e faʻaleleia le faʻaogaina o le vai o faʻafefiloi sima. E taua tele lenei mea e puipuia ai le vai mai le vave alu ese mai le sima fou poʻo le sima, e mafai ona taʻe ma leiloa le malosi. E ala i le taofia o le vai i totonu o le paluga, o le cellulose ether e saofagā i le faʻaleleia atili o le faʻamamaina o vaega sima, ma faʻaleleia atili ai le tulaga atoa o mea faʻamaʻa.

 

E le gata i lea, o le cellulose ether o loʻo galue e pei o ni mafiafia lelei, faʻamautinoa o loʻo i ai i le fale oloa le saʻo lelei ma faigofie ona faʻaoga. Latou te faʻaleleia foʻi le tuʻufaʻatasia ma le pipii o sima ma tuʻuina atu, faʻaleleia atili le faʻapipiʻiina i le substrate ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le delamination poʻo le toilalo.

fa'amu sima, sima, hpmc, mhec.jpg

I le faaopoopo atu i a latou aoga aoga, o le cellulose ether e fesoasoani foi i le faʻaauauina o faiga faufale. I le avea ai ma polymers fa'ale-natura ma fa'afouina, latou te ofoina atu se suiga fa'alesiosiomaga i mea fa'aopoopo fa'apipi'i, e tusa ai ma le fa'atuputeleina o le fa'amamafa i mea faufale lanu meamata ma faiga masani.

 

I le aotelega, o le cellulose ether e pei o le HPMC ma le MHEC o loʻo i ai se sao taua i le fausiaina faʻaonaponei e ala i le faʻaleleia atili o le faʻatinoga, gaioiga ma le faʻaauauina o mea faufale eseese. O a latou faʻaoga faʻapitoa ma aʻafiaga lelei i le faʻatinoga o oloa faufale e avea ai i latou ma mea faʻaopoopo e manaʻomia i le alamanuia. A'o fa'aauau pea le fa'aleleia o faiga faufale, o le cellulose ethers o lo'o fa'amoemoe e tumau pea se vaega taua i le atina'eina o fausaga maualuluga ma gafataulimaina.

peleue fa'amama, putty puipui, hpmc.jpg

 

Faafetai mo le galulue faatasiJINJI KEMIMI.