O LAU PAAGA I LE FAUSIAINA O LE NUU NUU!
totonu_fa'ailoga
O lau paaga i le fausiaina o le laufanua lanumeamata!

A'afiaga ole vevela ole gel ile Cellulose

O le Hydroxypropyl Methylcellulose (HPMC) ua tula'i mai o se vaega taua i le fale faufale, ona o le tele o mea eseese ma galuega. O se tasi itu taua e a'afia ai le fa'atinoga o le HPMC i fa'aoga faufale o le vevela gel.
I le tulaga o le fausiaina, o loʻo faʻafaigaluegaina le HPMC mo faʻamoemoega eseese e pei o le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le sima, faʻaleleia le pipii o paʻu, ma le puleaina o le taofiofia o le vai o paluga sima. O le vevela gel o le HPMC e taua tele i le fuafuaina o lona aoga i nei talosaga.
Mo se fa'ata'ita'iga, i se galuega faufale fa'atauva'a tele talu ai nei, o le filifiliga le sa'o o le HPMC fa'atasi ai ma le vevela gel le fetaui na mafua ai ni lu'itau tetele. O le vevela o le gel sa maualalo tele mo le tau i le lotoifale, ma mafua ai le mafiafia tele o le sima. O le mea lea na matua faigata ai ona fa'aoga tutusa le paluga, ma mafua ai le le tutusa o luga ma faʻafefe ai le pipii.

ta'e fale,

I le isi itu, i se isi galuega faufale lea na fetaui tonu le vevela gel o le HPMC filifilia i manaoga o le talosaga ma tulaga o le siosiomaga, na ausia ai taunuuga ofoofogia. O le sima na faʻaalia lelei le galue, faʻatagaina mo le faʻaogaina lelei ma lelei. O le vevela lelei o le gel na faʻamautinoa ai le lelei o le taofiofia o le vai, puipuia ai le faʻamago vave ma le taʻe, lea na fesoasoani i le maualuga o le umi ma le malosi o le fausaga.

A'o le vevela gel o le HPMC o lo'o i totonu o se vaega patino, e mafai ona fa'aleleia atili ai le palasitika ma le fa'afefe o le sima. O lenei mea e mafai ai ona faigofie le faʻaogaina ma faʻamautinoa le sili atu o le ufiufi i luga o fau fale. I le maualalo o le vevela o gel, e mafai e le HPMC ona faʻateleina le gafatia o le vai o le sima, puipuia le faʻamago vave ma le taʻe, lea e taua mo le ausiaina o le malosi sili atu ma le tumau.

drymix-sulu

O le maualuga tele ole vevela ole gel e ono fa'aitiitia ai le malosi ole mafiafia, e i'u ai i le le lelei o galuega ma fa'aitiitia ai le pipii. I le isi itu, o le maualalo o le vevela o gel e mafai ona mafua ai le mafiafia tele, ma faigata ai ona taulimaina ma faʻaoga tutusa le paluga.

O le fausaga mole mole ma le tuufaatasiga o le HPMC e fesoasoani foi i lona tali atu i le vevela gel. O le maualuga o le suitulaga ma le tufatufaina atu o vaega galue i luga o le cellulose backbone e aʻafia ai le fegalegaleaiga a le polymer ma le vai ma isi vaega i totonu o mea faufale, ma faʻafefea ai le faʻagasologa o le gelation.

cellulose, hpmc mo sima, fa'aopoopo

Ina ia faʻamalieina le faʻatinoga o le HPMC i le fausiaina, e manaʻomia se malamalama saʻo ma le pulea o le vevela gel. O lenei mea e mana'omia ai le filifilia lelei o togi HPMC e fa'atatau i mana'oga fa'apitoa o le galuega faufale ma fa'atino su'ega mae'ae'a i lalo o tulaga fa'atonutonu.

I se aotelega, o le vevela gel o le HPMC o se mea taua tele e matua aʻafia ai lona faʻatinoga i le fausiaina. O le malamalama atoatoa i lenei sootaga e mafai ai e tagata tomai faufale ona faia ni faaiuga malamalama ma ausia taunuʻuga faufale maualuga ma tumau.

Fa'aleleia lelei

Taimi meli: Au-06-2024